RSS
Victor Ponta
Alatura-te echipei


"USL a lansat pe 30 noiembrie 2011, “Angajamentul pentru România”, un document programatic structurat în zece puncte care reprezintă principiile ce vor fi respectate de candidații USL la viitoarele alegeri, dar mai ales după câstigarea acestora. "

Despre Victor

Despre Victor Ponta

 

Victor Ponta este actualul președinte al Partidului Social Democrat și co-președinte al Uniunii Social Liberale. Începând cu luna Mai 2012, Victor Ponta este prim-ministrul României.

 

În anul 2002 a fost ales Președintele Organizației de Tineret a PSD, poziție pe care a ocupat-o până în 2006. În timpul mandatului său a îmbunătățit profilul organizației prin curaj, campanii vizibile, iar în 2005 a fost ales Vice-Președintele ECOSY (European Community Organisation of Socialist Youth).

 

În 2004 a fost ales în Camera Deputaților, fiind unul din cei mai tineri parlamentari români. A devenit Vice-Președinte al PSD în 2006.

 

În 2010 a câștigat președinția PSD cu programul “România Corectă”, centrat pe mesajul de înnoire, dinamism și reconstruirea identității partidului, asemenea înființării unei societăți mai echitabile în România.

 

În 2011, ca urmare a creării alianței dintre PSD, PNL și PC, Victor Ponta a devenit co-președinte al Uniunii Social Liberale (USL).

 

În timpul mandatului lui Victor Ponta, Partidul Social Democrat a obținut funcția de prim-ministru al României după 8 ani de zile. În luna Mai 2012, Victor Ponta a fost numit în funcția de prim-ministru al României și a promis că va schimba direcția țării prin aplicarea unor politici de stimulare a creșterii economice și creării de noi locuri de muncă, în conformitate cu opinia progresivă europeană.

 

În August 2012, Victor Ponta a fost ales Vice-Președinte al Internaționalei Socialiste.

Victor Ponta a asigurat relansarea prezenței externe a PSD. Pentru prima dată, în România a avut loc o acțiune a PES de amploare – reuniunea grupului europarlamentarilor S&D, în vara anului 2012.

 

Președintele PSD, în calitate de prim-ministru al României, a întărit relațiile cu state europene puternice, conduse de administrații social-democrate. Vizita în Franța a reprezentat prima vizită oficială a unui premier român, în ultimii zece ani. Prin întâlnirea cu autoritățile daneze au fost relansate relațiile politice și economice. În Italia, Victor Ponta a devenit o voce puternică de sprijin pentru partidele de stânga.

 

Mandatul de președinte PSD al lui Victor Ponta a mai înregistrat o noutate. Pentru prima dată, în anul 2012, candidații PSD la alegerile locale și parlamentare au fost desemnați în urma sondajelor de opinie.

 

Victor Ponta a avut în vedere în timpul mandatului său protecția mediului. În acest scop a fost relansat Forumul Ecologiștilor PSD în anul 2011.

 

În cadrul Congresului PSD din 19-20 aprilie 2013, Victor Ponta a fost reales președinte al Partidului Social Democrat.